“The Green way of growing together”

Samenwerken – Eerlijkheid – Groeien

The Green Way

Kwekerij Greenway is een tomatenkwekerij met maar één missie; Greenway wil de wereld elke dag een stukje gezonder maken door het telen van verse tomaten op een eerlijke manier. Wij doen dit op onze eigen manier en die noemen wij ‘The Green Way’. Wij staan voor het telen van heerlijke en gezonde tomaten door middel van samen te werken, eerlijk te zijn en te groeien.

Samen werken we aan een gezond product die dagelijks onze kwekerij verlaat, klaar om naar de consument te gaan. Zijn wij happy op ons werk, dan straalt dit uit in alles wat wij doen en zo kunnen wij het beste uit onszelf en het product halen.

Samenwerken

‘Succes bereik je samen’

Samen werken binnen onze organisatie en met onze partners brengt ons verder en maakt ons slimmer. Dit doen wij op meerdere lagen in onze organisatie. Ben jij benieuwd met wie wij samenwerken? Meer informatie vind je op onze pagina ‘samenwerking.

Eerlijkheid

‘Eerlijkheid duurt het langst’

Op een eerlijke manier telen, communiceren en handelen dat is wat ons trots maakt. Situaties van meerdere kanten bekijken en de beste manier zoeken voor iedereen. Het goed doen voor op de langere termijn is wie wij zijn.

Groeien

‘Stilstand is achteruitgang’

Groeien is meer dan het vergroten van het team of het teeltoppervlak. Wij willen juist blijven groeien in kennis, kwaliteit en ervaring. Met beide benen op de grond en een nuchtere blik bouwen wij aan een toekomst met tasty tomatoes.

“Onze tomaten telen we met een gedreven team, bestaande uit vaste medewerkers, flexmedewerkers en scholieren. Met zijn allen zorgen we ervoor dat alle tomatoes tasty worden, dat is waar wij voor staan.”

Natuurlijk duurzaam.

Op ons bedrijf wordt jaarrond en maximaal biologisch geteeld. Dat wil zeggen dat natuurlijke vijanden van de plagen waar wij last van hebben, worden ingezet. Hierdoor kunnen de plagen op een natuurlijke wijze worden bestreden. Verder wordt er voor de bestuiving gebruik gemaakt van hommels. Door een optimaal klimaat na te streven en de juiste hoeveelheid water en mest te geven aan onze planten kunnen we een kwalitatief goed product oogsten volgens de richtlijnen van Global-GAP Tesco Nurture en Natures Choice.

Greenway I

Greenway I is gevestigd aan de Scheeweg, omringt door andere tuinbouwbedrijven. Deze locatie bestaat uit twee kassen, belicht en onbelicht. Hierdoor kunnen we op deze locatie jaarrond tomaten telen. Op deze locatie telen we:

Bij Greenway I zorgen Pawel, Wilco, Eric, Jessy en Mitchel er samen met een groep flexmedewerkers en scholieren voor dat de tomaten met perfecte kwaliteit naar de klant toe kan gaan.

Greenway II

Greenway II is gevestigd aan de Veilingweg, tevens is hier ook ons hoofdkantoor gevestigd. We telen hier tomaten onder belichting en zorgen dus jaarrond voor een zonnige temperatuur waarin onze tomaten heerlijk kunnen groeien. Deze locatie is voorzien van aardwarmte door Trias Westland. Hierdoor kunnen wij duurzamer telen.

Bij Greenway II zorgen Patrick, Ronny en Khalid er samen met een groep flexmedewerkers en scholieren voor dat de tomaten met perfecte kwaliteit naar de klant toe gaan.

Tasty Tomatoes

‘Tomaten, wie houdt er niet van?’

GEZOND GENIETEN

Bij Greenway worden de tomaten met tak en al van de plant geknipt en verkocht. Hierdoor kunnen de tomaten langer rijpen en een volle, kruidige smaak ontwikkelen. Dit zorgt voor Tasty Tomatoes. Onze tomaten zijn gezond en bijzonder rijk aan vitamines en antioxidanten.

Wist u dat tomaten:

Grote hoeveelheden vitamines bevatten? Waaronder vitamine C, A, B1, B2 en B6. Zij zorgen voor transport van zuurstof in het bloed, de gezondheid van lichaamscellen, voor de betrokkenheid bij celstofwisseling, DNA opbouw en vorming van bloedcellen. Daarnaast zijn tomaten caloriearm en dat betekent dat een tomaat een zeer verantwoord tussendoortje is!

IK BLIJF LEKKERDER BUITEN DE KOELKAST!

Bij een lage temperatuur verliezen onze tomaten de smaak die ze verdienen, daarnaast verliezen ze ook de voedingsstoffen die voor de consument zo belangrijk zijn.

Bewaar onze tomaten daarom op kamertempratuur (18c). Wanneer je onze tomaten onder de 15C bewaart bestaat de kans op LTB (lage temperatuur bederf), ingezonken plekken, rot, verkleuring en snelle bederfing.

Ook kan de tomaat door de lage tempratuur zuur gaan smaken en verliest hij de kruidige en volle smaak waar wij zo ons best op doen. Bewaar de tomaten tochtvrij, koel en droog.  Geniet van de Tasty Tomatoes.